AAU Science and Innovation Hub udvikles sammen med brugerne

Studerende, forskere, ansatte og iværksættere har givet deres input til, hvilke behov den kommende AAU Science and Innovation Hub i Aalborg skal opfylde. Arkitekterne arbejder nu videre med brugernes ønsker.

Lagt online: 23.02.2018

INDSATSOMRÅDE: VIDENSAMARBEJDE

Det var dagligdagens lavpraktiske behov, der var i fokus på den sidste af 3 workshops om den kommende AAU Science and Innovation Hub i Aalborg. Det 8.500 m2 store byggeri skal danne rammen om tværvidenskabelig forskning, innovation, iværksætteri og talent- og virksomhedsudvikling. Det skal efter planen skal stå klar ved årsskiftet 2021/2022.

Arkitektfirmaet COBE er totalrådgiver på projektet og har faciliteret 3 workshops, hvor studerende, forskere, ansatte og iværksættere er kommet med deres input til, hvordan bygningen skal indrettes og hvilke forskellige behov rummene skal opfylde.

En stor fordel med mange forskellige brugere

- Jeg ser det som en stor fordel, at huset skal rumme så mange forskellige brugere, hvor fællesnævneren er innovation og iværksætteri. Det giver et bredt netværk og skaber et særligt miljø, hvor vi kan bruge hinanden til at brainstorme og pitche idéer. Derudover vil muligheden for at have en midlertidig arbejdsplads med fx et rulledepot til arbejdsredskaber gøre det nemmere at bruge stedet meget fleksibelt, siger Sille Linnet, der har læst urban design på Aalborg Universitet og i dag er selvstændig.

Hun har sammen med omkring 40 andre brugere bidraget med et brugerperspektiv på den nye AAU Science and Innovation Hub. Husets daglige brugere vil være iværksættere og deltagere i tværvidenskabelige forskningsprogrammer samt administrative støttefunktioner fra AAU Innovation.

Dispositionsforslag og kvalificerende udvalg

På baggrund af brugernes input udarbejder COBE et dispositionsforslag med mere detaljerede tegninger for, hvordan opgaven skal løses. Forslaget indeholder desuden de overordnede økonomiske rammer og en tidsplan for byggeriet.

Et mindre brugerudvalg får mulighed for at kommentere tegningerne, mens et teknikerudvalg får indflydelse på de drifts- og it-mæssige løsninger i bygningen.

Det samlede budget for opførelsen af AAU Science and Innovation Hub er på 200 millioner, hvoraf A. P. Møller Fonden har doneret 100 millioner kroner, mens AAU finansierer 100 millioner kroner.

Se COBEs planer for AAU Science and Innovation Hub

Læs mere om AAU Science and Innovation Hub her

COBE bliver totalrådgiver på AAU Science and Innovation Hub

Arkitekter fik informationer om AAU Science and Innovation Hub