Endnu mere visualisering med Kanban

Kanban har formindsket behovet for lange statusmøder i Client Management Windows supportgruppen. Erfaringerne bredes nu ud i organisationen.

Lagt online: 15.03.2017

I oktober udgaven af vores nyhedsbrev kunne vi fortælle om, hvordan Client Deployment Teamet (nu Client Management Windows, herefter CMW) har brugt Kanbanboards til at visualisere arbejdet, til at skifte de lange status/team møder ud med to ugentlige 10 minutters møder, og hvordan det tilsammen har fået produktiviteten op i et andet gear.

Foruden CMW har videokonference projektet (VAAU) gjort brug af Kanban til at overskue kompleksiteten af at opgradere store mængder videokonferencelokaler. En opgradering som ikke er kørt helt uden problemer, men som dog hele tiden har været under kontrol af arbejdsgruppen bl.a. ved hjælp af Kanban.
I supportgrupperne Client Management Apple og Client Management Linux, er man ved at gøre sine første erfaringer med Kanban. I Infrastruktur Services (IFS) er man også begyndt at gøre brug af Kanban, og lige nu har hele IFS adgang til Leankits online værktøj. Så hvis man har mod på det, er det bare at kaste sig ud i det.

I kopirummet i klynge 4 har vi fået opsat en storskærm med touch til brug ved tavle-/statusmøder. Lige nu bruger vi den i forbindelse med statusmøder i CMW og VAAU, men alle er velkommen til at bruge tavlen til at visualisere deres online Kanbanboards. 

Kanban er fantastisk værktøj fordi:

  • Det handler om mennesker
  • Det handler om at visualisere, hvad vi rent faktisk gør (og altså ikke at illustrere den ideelle proces)

Alle der nogensinde har skrevet en opgave ned på en post-it, vil med det samme føle sig hjemme på et Kanbanboard.

Har du mod på at lære mere, så vil vi gerne invitere dig og dit team til at overvære et af vores Client Management Windows Tavlemøder, og ellers finder du herunder en række ressourcer, hvor du kan lære mere om Kanban:

En god intro til Kanban: 

Her er et par videoer med andres erfaringer med Kanban:

Andet læsestof:

 

 

Er du interesseret I at besøge et tavlemøde, bedes du sende en e-mail til kyrke@its.aau.dk.