Medalje for særlig fremragende indsats

Lektor Samuel Schmidt har fået Industripris 2017 fra Danmarks Naturvidenskabelige Akademi.

Lagt online: 05.12.2017

En særlig fremragende indsats for at øge samspillet mellem industri og den akademiske verden bliver belønnet med en medalje fra Danmarks Naturvidenskabelige Akademi (DNA). En forgyldt sølvmedalje vidner nu om, at lektor Samuel Schmidt fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet er dette års modtager af Industriprisen.

Han modtager prisen for sin bemærkelsesværdige og inspirerende forskning inden for udvikling af analysealgoritmer til at diagnosticere åreforkalkninger i kranspulsårerne.
 et samarbejde med Coloplast og firmaet Acarix, som er en spinoff virksomhed fra Coloplast og Aalborg Universitet, har Samuel Schmidt gennem intensiv forskning modnet disse analysealgoritmer, så de i dag danner grundlaget for et produkt, der sælges på det europæiske marked.