Repræsentanter fra brasilianske universiteter besøgte AAU CPH

AAU CPH havde sidst i april besøg af ca. 50 repræsentanter fra brasilianske universiteter/private højere uddannelses institutioner. Brasilien ønsker at få flere unge i uddannelse bl.a via lang-distance læring -delegationen var derfor på AAU CPH for at blive klogere på, hvordan vi underviser- og forsker i virtuel læring og PBL.

Lagt online: 10.05.2017

Et væsentligt fokusområde for Brasilien er at øge antallet af unge mennesker, der får en uddannelse. Det vil de blandt andet opnå ved hjælp af  virtuel læring og lang-distance læring og de dertilhørende forskellige værktøjer.

Det var således med stor interesse fra delegations side, at de blev introduceret af professor Rikke Ørngren fra Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi, til videokonferencer og e-lærings-koncepter og de fordele, der ligger i disse.

De brasilianske universitetsrepræsentanter var meget imponerede over mulighederne og fordelene ved brug af virtuel læring såvel som PBL-læringsmetoden og især hvordan det er muligt at kombinere dem i en digital læringskontekst.

PBL OG "REAL LIFE CASES"

Delegation blev også præsenteret for PBL-lærings-processen og var meget facinerede af hvordan studerende og undervisere interagerer i en PBL-lærings-kontekst samt inddragelsen af ”real-life” cases, som blev præsenteret af associeret professor Olga Timcenko, Institut for Arkitektur og Medie-teknologi.

Fascinationen voksede yderligere, da en af vores studerende Aske Sønderby Knudsen introducerede hans eget start-up samarbejde/projekt, som havde fokus på, hvordan man anvender og inkluderer et læringsmiljø i videospil.

En meget intensiv dag og med et meget koncentreret publikum, der foregik med simultan oversættelse fra engelsk til spansk under præsentationerne. De Brasilianske repræsentanter følte, at de fik nye spændende lærings-koncepter med hjem, som satte gang i mange tanker ift. hvordan læring kan foregå.

FAKTA:

• Besøget var tilrettelagt gennem Innovations Center Danmark i Brasilien.
  • Ud over at besøge AAU CPH var de også på CBS, UCC og KEA i København under deres tur til Denmark.
  • Besøget blev tilrettelagt i samarbejde med Instituttet for  school of Information and Communication Technology, department for Education, Learning and Philosophy samt Fælles Service CPH/International advicer Anne Sand.