Blog: Mindre bakspejl, mere fremtid

MAGISTERBLADET.DK: Henrik Halkier, dekan ved Det Humanistiske Fakultet på AAU, retter i et blogindlæg en kritik imod brugen af gamle tal for ledighed blandt humanistiske kandidater. Han præsenterer samtidig en række eksempler på tiltag fra Aalborg Universitet, der har til formål netop at mindske ledigheden blandt kandidater for humaniora.

Lagt online: 16.05.2018

Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjorde for nylig en rapport om fremtidens universitetsuddannelser, hvor det blandt andet fremgår, at nyuddannede fra visse humanistiske fag oplever størst ledighed.

Dekan ved Det Humanistiske Fakultet Henrik Halkier påpeger i et blogindlæg på magisterbladet.dk, at tallene i rapporten stammer fra 2014 og 2015, og at der er sket meget siden da.

Han præsenterer flere konkrete eksempler på den målrettede indsats, som Aalborg Universitet har igangsat for at mindske ledigheden af nyuddannede humanistiske kandidater og opfordrer samtidig politikerne til at kigge fremad.

Læs hele blogindlægget på magisterbladet.dk

AAU's ledelse i pressen

Se listen