Direktionen arbejder videre med input om studieadministrationen

Input fra dialogmøder indgår i det videre arbejde med organisering af studieadministrationen.

Lagt online: 19.09.2017

English version below:

AAU har med bistand fra Rambøll i løbet af 2017 analyseret det studieadministrative område for at finde ud af, hvorledes universitetet kan implementere det strategiske mål om at styrke organiseringen af området.
Opgaven har været at undersøge opgaver, processer, systemer og organisation i studiesøjlen med det formål at forbedre kvaliteten, at gøre organiseringen og ansvarsplaceringen mere klar og tydelig og endelig gøre administrationen mere effektiv.

Analysen af området blev afsluttet lige før sommerferien. Efter sommerferien har jeg holdt en række dialogmøder med prodekaner for uddannelse, institutledere, studieledere samt studienævnsformænd, som har givet mange gode input til den fremtidige organisering.

Direktionen har på sit sidste møde drøftet de mange input og konkluderet, at det endnu er for tidligt at tage en beslutning på området. Direktionen vil i stedet for anbefalingerne i Rambølls rapport arbejde videre med input fra dialogmøderne for at opnå den bedste organisering af studieadministrationen.

Direktionen forventer at vende tilbage med mere information omkring nytår.

Antonino Castrone
Universitetsdirektør

English version:

The Executive Management continues the work on improving student administration

Input from dialogue meetings will form the basis for the further work to be done in improving the organisation of student administration.

During 2017, Ramboll has assisted the University in analysing the area of student administration in order to assess how we may implement our strategic objective of improving the organisation of the area.
This analysis has included reviewing tasks, processes, systems and the way in which the area is organised with a view to improving the quality of student administration; making the organisation of the area as well as the duties and responsibilities clear and explicit; and making our administration more efficient.

The analysis was concluded just before the summer holiday. Since then, I have had several dialogue meetings with the pro-deans for education, heads of departments, heads of schools and chairs of study boards who have all provided valuable input to the future organisation of the area.

At its most recent meeting, the Executive Management discussed the input and concluded that it is too soon to make a decision on the organisation. Instead of following the recommendations in Ramboll’s report, the Executive Management have decided to continue the work based on the input from the dialogue meetings in order to achieve the best possible organisation of the area.

The Executive Management expects to be able to provide further information on this process in the new year.

Kind regards,
Antonino Castrone,