Torben Ditlevsen kan fejre 40 års jubilæum

Dynamikken på Aalborg Universitet er en væsentlig årsag til, at ekstern lektor aldrig har haft lyst til at søge job andre steder.

Lagt online: 04.07.2017

1. juli havde studielektor Torben Ditlevsen, Institut for Globale Studier, 40 års jubilæum. Da han søgte mod Aalborg i 1979, var det slet ikke meningen, at Torben Ditlevsen, som er uddannet på Københavns Universitet, ville blive i Nordjylland i så mange år. Men han fandt hurtigt ud af, at han var kommet til et dynamisk og spændende universitet.

- Det var i Aalborg, at der var stillinger at få, og jeg blev hurtigt glad for det, fordi det var et nyt og spændende universitet med en stærk dynamik. Jeg holdt hurtigt op med at lede efter ledige stillinger i København, siger Torben Ditlevsen.

Han har siden tiltrædelsen været en fast del af engelskuddannelsen, men han har arbejdet på flere institutter. Han var institutbestyrer i 80´erne og har været studienævnsformand i flere omgange. I 90´erne var han i en periode prodekan på HUM.

- Det har været spændende at være med til at udvikle og lede universitet, og medarbejderne har haft stor indflydelse på udviklingen. Jeg har aldrig følt, at jeg lavede det samme som fem år tidligere, siger Torben Ditlevsen.

Han er fyldt 71 år, og selv om han stadig er glad for at arbejde, er tanken om at gå på pension ikke fremmed for ham.

- Jeg kan godt se den sidste station i mit arbejdsliv. Jeg er færdig som studienævnsformand (for Engelsk, Tysk og Kulturforståelse) om et års tid, men jeg vil gerne fortsætte med vejledning. Der skal også være plads til de unge, og der er nogle dygtige folk på vej, så om et par år er jeg nok ikke på AAU, siger Torben Ditlevsen, som også er formand for censorkorpset for Litteraturvidenskab og medlem af censorkorpset for Engelsk.