Festligt goddag til ny dekan på TECH

Forventningerne var høje og smilene brede ved receptionen, der bød Henrik Pedersen velkommen som ny dekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design.

Mandag eftermiddag den 11. september var der særligt meget liv i NOVI-kantinen på Niels Jernes Vej 10. Her var medarbejdere, kolleger og samarbejdspartnere mødt op for at sige velkommen til Henrik Pedersen, der netop er tiltrådt som ny dekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design.

Hurtig i hjernen

Fakultetsdirektør Christina Breddam bød velkommen og opfordrede i samme åndedrag de mange fremmødte gæster til at forsyne sig fra bordene, der lokkede med kransekage, frugt og bobler. Herefter trådte rektor Per Michael Johansen op på talerstolen.

Han fremhævede AAU’S forskere og studerende som de ypperste repræsentanter for universitetet og delte sin overbevisning om, at Henrik Pedersen med alle de stærke kompetencer, han har i sin rygsæk, kan bidrage til den fortsatte udvikling af TECH-fakultetet og Aalborg Universitet generelt.

Herefter fortalte han om den nye dekans ansøgning, som vidnede om, at han allerede har sat sig godt ind i tingene og været meget præcis med, hvor han kan bidrage.

– Det skinnede tydeligt igennem, at du er den rette til at gå forrest og til at nå langt med TECH. Du har en høj integritet, er passioneret og ikke selvhøjtidelig. Man skal være hurtig i hjernen, når man krydser klinger med dig, konstaterede rektor og afsluttede med at sige, at man med Henrik Pedersen ved rorpinden kan være sikker på, at skibet bliver styret støt og sikkert i havn fremover.

Dekaner og hårpragt

Næste mand til at byde velkommen var dekankollegaen Mogens Rysholt Poulsen fra Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet. Han lagde fra land med en munter tone fra talerstolen, idet han ikke kunne dy sig for at joke lidt med tre dekaners (manglende) hårpragt.

Til den mere faglige side betonede han den store spændvidde i den nye dekans erfaring og kompetencer:

– Du er hurtig og grundig, og du har masser af humør. Jeg glæder mig meget til vores fremtidige samarbejde.

En spændende fremtid – og kage

Hans Jørgen Andersen, Institutleder på Institut for Arkitektur og Medieteknologi, gav på institutledernes vegne en varm velkomst til Henrik Pedersen. Han kendte ikke den nye dekan i forvejen, men har hilst på ham i den forgangne uge. Han og kollegerne glæder sig meget til det nye samarbejde, der byder på en række interessante opgaver, ikke mindst fordi fakultetet står foran et stort arbejde med at analysere uddannelserne og profilere det nye fakultet udadtil.

Herefter rundede Christina Breddam velkomsttalerækken af med på fakultetskontorets vegne at sige hjertelig velkommen til Henrik Pedersen.

– Det har været meget inspirerende at høre de spørgsmål, du har stillet i din første tid, om hvordan vi gør tingene her. Du er tydeligvis en varm og hjertelig person – og så er vi meget glade for, at du har afsløret, at du elsker kage.

Nordjysk lune og aftryk på verden

Afslutningsvis overlod Christina Breddam mikrofonen til centrum for dagens fejring, som delte sit umiddelbare indtryk af sin nye arbejdsplads med tilhørerne – nemlig at AAU stræber efter det ypperste med en passende portion stolthed.

- Der findes universiteter derude, som er meget højt placeret på forskellige ranglister, men som overhovedet ikke har impact. På AAU søger man viden, ikke kun til sig selv, men for at gøre en forskel i samfundet, på folks hverdag, sagde Henrik Pedersen og tilføjede, at TECH fortsat skal bidrage substantielt til Viden for verden.

– Og for at få adgang i de store præstigefyldte bevillinger skal vi i provinsen kunne nøjagtigt det samme som hovedstaden – bare baglæns og på høje hæle, for nu at citere Ginger Rogers, sagde han.

Videre fortalte Henrik Pedersen, at han nu indleder en række besøg på TECH-institutterne med start på Elektroniske Systemer allerede dagen efter receptionen. Formålet er – foruden at hilse på – straks at blive klogere på, hvad der fungerer godt, og hvor man ser de store udfordringer.

I den mere personlige ende fortalte Henrik Pedersen, at han allerede er stødt på den nordjyske lune flere gange og i det hele taget er meget glad for den flotte modtagelse, han har fået. Ordene var ledsaget af stor ros både til de meget dygtige prodekaner og medarbejdere, han allerede har været i kontakt med. Han glæder sig til samarbejdet med studerende, medarbejdere og øvrige ledelse og til at brage op ad ranglisterne i de kommende år.

– Lad os skåle for Aalborg Universitet, afsluttede Henrik Pedersen og hævede champagneglasset over for de fremmødte gæster.