Hjælp til de hjelmløse studerende på AAU

Hjælp til de hjelmløse studerende på AAU

Rådet for Sikker Trafik gæster AAU med kampagnen ”Hjælp en hjelmløs”, hvor det er muligt for studerende at købe cykelhjelme til SU-venlige priser. Kampagnen fortsætter til fredag, hvor de ansatte også får mulighed for at købe en hjelm.

Fra mandag har de studerende på AAU kunnet møde op i kantinen på Fibigerstræde 15 og købe cykelhjelme til 150 kr. Det er Rådet for Sikker Trafik, der i samarbejde med Trygfonden har gjort det muligt med deres kampagne "Hjælp en hjelmløs".

Formålet med kampagnen er at få flere unge til at køre med cykelhjelm, da det især er de unge i alderen 16-25 år, som glemmer hjelmen

- Vores opfattelse er, at de studerende på AAU har taget godt imod kampagnen og muligheden for at købe hjelme, fortæller Michelle Lykke Laviolette, senior kampagneprojektleder.

De studerende blev mandag og tirsdag ved fremmødet i kantinen vejledt i, hvilken størrelse hjelm der var bedst for dem, hvordan hjelmen skulle sidde på hovedet, og hvordan den skulle spændes ind for at sidde rigtigt.  

Michelle Lykke Laviolette fortæller, at Rådet for Sikker Trafik flere gange har oplevet ansatte, som er mødt op for at købe en hjelm. De er pænt blevet afvist, da kampagnen er forbeholdt studerende. Men fredag den 15. september vil det også være muligt for de ansatte at købe en cykelhjelm, hvis der er overskud af hjelme fra ugens kampagne.