Nyt bestyrelsesmedlem: AAU er mit hjertebarn

Simon Mæng Tjørnehøj er den nye studenterrepræsentant i AAU’s bestyrelse. Gennem de seneste tre år har han på flere måder været involveret i studenterpolitik på AAU. Men det har aldrig ligget i kortene, at han skulle engagere sig i studenterpolitik, fortæller han.

Kreativ, inspirator og provokatør. Det er med de ord, Simon Mæng Tjørnehøj beskriver sig selv. Han er de studerendes nye repræsentant i AAU’s bestyrelse, og han har allerede gjort sig tanker om, hvordan han vil påvirke beslutningerne.

- Der er ting på universitetet, jeg vil ændre og påvirke. Jeg er ikke ærefrygtig over for titler og autoriteter. Så jeg vil sige min mening lige meget hvad, siger Simon Mæng Tjørnehøj, som studerer medicin på 6. semester.

Tidligere har han været involveret i studenterpolitik - blandt andet som medlem af institutrådet, akademisk råd og repræsentant for Medicinerrådet samt studenterpolitisk ordfører.

Ambitioner om større studenterinddragelse

I sin rolle som studierepræsentant vil Simon Mæng Tjørnehøj først og fremmest prioritere studenterinddragelse i universitetets beslutninger og løsning af problemer og opgaver.

- AAU er mit hjertebarn. Begge mine forældre har arbejdet her. Og jeg har hele mit liv ventet på, at jeg skulle gå her. Universitetet betyder meget for mig, og det er derfor jeg engagerer mig, siger Simon Mæng Tjørnehøj.

Simon Mæng Tjørnehøj ser gerne, at engagerede og ambitiøse studerende bliver en slags ambassadører. De skal holde møder indbyrdes og repræsentere de studerendes interesser udadtil. Det er først og fremmest dem, hans bagland består af, og han vil inddrage dem i større grad end nu for at forbedre studiemiljøet.

- Der skal være mere dialog mellem de studerende og universitetet. Vi studerende skal have indflydelse på vores studieliv, og det sker bedst gennem dialog, siger han.

Fritid bruges på campus

Simon Mæng Tjørnehøj har svært ved at adskille studietid og fritid.  Han spiller lejlighedsvis håndhold og fodbold, hvis nogle hold mangler en spiller. Udover det bruger han al sin tid på campus.

I de seneste tre år han har været studenterpolitisk aktiv og brugt 20-30 timer om ugen på universitetet ud over medicinstudiet. Men det har aldrig ligget i kortene, at han skulle engagere sig studenterpolitisk.

- Jeg var en af de drenge, som altid sad bagerst i lokalet i gymnasiet og spillede på computer. I min fritid dyrkede jeg håndbold på eliteplan. Men der skete noget, da jeg startede på universitetet. Jeg fandt noget, jeg kunne brænde for.

Universitetet fylder en stor del af Simon Mæng Tjørnehøjs liv, og han ved allerede nu, at han ikke helt vil kunne slippe det, når han bliver færdig med sit studie.

- Jeg er sikker på, at jeg fortsat vil blive aktiv som alumne på universitetet og fortsat være en drivkraft for studerende. Jeg har også planer om at skrive en ph.d. efter studiet. Så jeg får mulighed for at blive her lidt længere, siger han.