Elever fra Nordjyske Gymnasiers Talentakademi blev hyldet

Talentfulde elever fra 18 nordjyske gymnasier fik overrakt diplomer på AAU.

AAU var vært, da 168 talentfulde elever fra 18 nordjyske gymnasier tirsdag aften blev hyldet med diplomer som en markering af, at eleverne havde gennemført et forløb med fagligt udfordrende aktiviteter.

Nordjyske Gymnasiers Talentakademi er et talentprogram, hvor de nordjyske gymnasier, University College Nordjylland (UCN) og Aalborg Universitet (AAU) samarbejder om at udfordre talentfulde elever på et passende fagligt niveau med en passende progression og samtidig løfte klassernes niveau generelt.

Talentforløbet 2017/2018 har budt på spændende og fagligt udfordrende aktiviteter for gymnasieeleverne.

Talenteleverne var fordelt på tre hovedgrupper:

• Sundhed, naturvidenskab og teknologi
  • Sprog og humaniora
  • Samfund og business

Ved arrangementet på AAU bød prorektor Inger Askehave velkommen til talenteleverne og deres forældre. Herefter gav prorektor for UCN Peter Møller Pedersen talenteleverne nogle rosende ord med på vejen, og rektor for Vesthimmerlands Gymnasium og HF Jette Rygaard Poulsen holdt dimensionstale på vegne af talentakademiet. Talenteleverne blev særligt rost for deres nysgerrighed og engagement.

Mellem diplomoverrækkelsen bød aftenen på faglige og inspirerende indslag fra både AAU og UCN.

Fra AAU var det studerende fra Det Humanistiske Fakultet, der på en underholdende måde fortalte om fænomenet fake news.

Forsker og Ph.d. Kenneth Cortsen fra Businessuddannelsen i Sportsmanagement på UCN satte fokus på sport og talent.

Næste skoleår starter et nyt hold talentelever, som bliver fagligt udfordret.