Forskningsprojektet ”FLOW” har fået egen hjemmeside

Kommunikationen omkring et af AAU’s store tværvidenskabelige forskningsprojekter tager form. Projektet FLOW har fået sin hjemmeside i luften.

FLOW beskæftiger sig med problemstillinger inden for fremtidens globale strømninger. Nærmere bestemt arbejder FLOW med fremtidens migrationsstrømme, særligt konsekvenserne af klimaændringerne, indvandringens påvirkning af udbyggede nordeuropæiske velfærdsstater og muligheder for at forbedre både den socioøkonomiske og sociokulturelle integration af indvandrere.

Fremdriften i projektet kan nu følges på www.flow.aau.dk

FLOW’s mission er at levere grundforskning om migrationsstrømme og deres konsekvenser og levere anvendelsesorienteret forskning om, hvordan den socioøkonomiske og sociokulturelle integration af indvandrere kan forbedres i udbyggede velfærdsstater.

Projektet har været godt i gang allerede – bl.a. med ansættelser af post docs.

Over de næste tre år skal FLOW og fem andre tværvidenskabelige forskningsprojekter give deres bud på, hvordan store samfundsmæssige problemer kan tackles. Derfor følges de også med stor bevågenhed fra AAU og interessenter udefra, hvor en hjemmeside er et vigtigt skridt. Bl.a. bliver projekterne omdrejningspunkt for nogle af AAU’s indsatser på Folkemødet på Bornholm senere i 2018.

Projekterne er udvalgt af Direktionen som led i realiseringen af AAU’s strategi Viden for verden. De er en af de større forskningsmæssige satsninger fra AAU betalt af egen lomme.

Læs mere: Tværvidenskabelige forskningsprojekter udvalgt