Fyraftensmøde: Nudging - en ny tilgang til politikudvikling

MPG-uddannelse inviterer til fyraftensmøde med adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen, der fortæller hvorfor nudging er så interessant for den offentlige sektor.

Tidspunkt

26.10.2017 kl. 15.30 - 26.10.2017 kl. 17.30

Beskrivelse

MPG-uddannelsen byder velkommen til et spændende fyraftensmøde med adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen. Han fortæller, hvorfor nudging er så interessant for den offentlige sektor; hvordan man arbejder med nudging i politikudvikling; samt fortæller om de mange nudge-eksperimenter og politiske tiltag, som han har været med til at lede i det offentlige gennem de sidste syv år.

I 2008 udgav Richard M. Thaler og Cass R. Sunstein bogen Nudge: Improving Decisions about Health, Wealth and Happiness (2008). Bogen introducerede den brede offentlighed for de samfundsmæssige potentialer i at udvikle effektive, billige og frihedsbevarende adfærdsregulerende tiltag, kaldet "nudges", ved at integrere teoretiske og metodiske indsigter fra adfærdsvidenskaberne, dvs. adfærdsøkonomi, samt kognitiv- og social psykologi. Et begreb der på ganske få år har vundet stor indflydelse på, hvordan  man tænker offentlig administration og kommunikation både i Downing Street 10 i England, Det Hvide Hus i USA, og i en lang række Europæiske lande, herunder Danmark.

Pelle Guldborg Hansen er adfærdsforsker og har en ph.d.-grad i spilteoretisk modellering af sociale konventioner fra Roskilde Universitet. Læs mere om Pelle.

 

Pris

Arrangementet er gratis.

Arrangør

MPG-uddannelsen på Aalborg Universitet

Adresse

Aalborg Universitetsbibliotek, Langagervej 2, lokale 211, 9220 Aalborg Øst

Tilmelding inden

19.10.2017 kl. 23.00

Tilmeld dig til

pkw@dps.aau.dk

Mere information

http://www.aau.dk/uddannelser/efteruddannelse/master/public-governance/praktiske-oplysninger/arrangementer/fyraftensmoede-26.10.2017.cid334922

Kontakt AAU

Har du spørgsmål vedr. arrangementskalenderen på AAU, kan du kontakte AAU Kommunikation

E-mail: aaukommunikation@adm.aau.dk
 

Se vejledning for inddatering af arrangementer