Første lederintrodag for nye ledere

Nyt koncept for onboarding af nye ledere på AAU er netop blevet afprøvet. Næste lederintromøde bliver i maj 2019.

Lagt online: 18.10.2018

Torsdag den 11. oktober 2018 var 28 ledere samlet til AAU's første lederintrodag i forbindelse med onboarding af nye ledere.

Dagen bød på oplæg fra rektor Per Michael Johansen, Tine Bjørka fra AAU Kompetenceudvikling og prodekan for uddannelse fra det sundhedsvidenskabelige fakultet, Jeppe Emmersen. Efter oplæggene nød alle deltagerne en faciliteret netværksfrokost, hvor de fik lært hinanden at kende. Hele dagen blev bundet sammen af områdeleder fra AAU Kompetenceudvikling, Kaveh Shamshiri-Petersen.

Lederudvikling er en af de prioriterede kompetenceudviklingsindsatser i strategien Viden for Verden, og onboarding er dermed et led i udmøntningen af strategien, kompetencestrategien og ledelsesgrundlaget. De nye ledere vil hurtigt blive en del af organisationen og kulturen med hensyn til ledelsesmæssig faglighed, fagligt netværk, praktisk viden, kompetenceudvikling, sociale aktiviteter mv.

De nye ledere, der deltog i mødet, kom dermed godt fra start, da rektor Per Michael Johansen bød de nye ledere velkomne og fortalte om AAU og om ledelsesopgaven her på stedet.

- Det har stor betydning at høre rektor med sine egne ord fortælle om AAU's eksistensgrundlag og vilkår, og lederne fik et rigtig godt indblik i organisationen, siger Kaveh Shamshiri-Petersen.

Oplægget fra Tine Bjørka fra AAU Kompetenceudvikling gav lederne et overblik over det nyudviklede koncept for onboarding af nye ledere. Konceptet kan findes på AAU Kompetenceudviklings hjemmeside, hvor der også er en beskrivelse af introduktionsforløbet og intromøderne.

Jeppe Emmersens oplæg om stamcelle-teknologi gav de nye ledere et spændende indblik i to af universitetets kerneopgaver, nemlig undervisning og forskning.

Møderne bliver man som ny leder fremover automatisk tilmeldt, når man tiltræder, og ellers kan man tilmelde sig via kursusportalen.

Næste gang der afholdes lederintromøde er tirsdag den 7. maj 2019.