Medarbejdermøder og planer i 2018

D. 8. december var ITS samlet til årets sidste medarbejdermøde. Her præsenterede direktør Flemming Koch både et tilbageblik på højdepunkterne i 2017, et kig frem i 2018, og så fik vi besøg af fremtidsforsker Thomas Geuken, der spåede om it-folkets rolle i fremtiden.

Lagt online: 22.12.2017

Flemming opsummerede 2017 som et travlt år, med høj oktan, men også et år, hvor ITS har leveret mange flotte resultater; og nu kan vi mærke at universitetet efterlyser mere af dét, vi leverer. Her kan du se slides fra medarbejdermødet.

Thomas Geuken fra Institut for Fremtidsforskning overtog herefter scenen – hvis du ikke fik oplevet ham på mødet, kan du her se hans videohilsen til ITS. Thomas lagde benhårdt ud med at fortælle om fremtiderne. Der er ikke én fremtid; fremtiderne er nu. Der er flere forskellige fremtider, og vi er allerede i gang. Thomas’ pointe er, at man skal være opmærksom på, at udviklingen ikke er lineær. Vi kan ikke forudsige fremtiden. Nok kan vi godt spå om hvilke teknologier, der vil præge os fremover, men det er kulturen, der afgør hastigheden og retning på fremtiden. Derfor er der ikke én retning på fremtiden. Pt. er vi i et samfund, hvor fortællingen og symboler trumfer det rationelle og fakta. Varer sælges med fortælling og værdier, ikke rationelle argumenter.

Thomas gav også et bud på fremtidens jobmarked. Det anslås, at 65 % af de børn, der går i skole i dag, vil få et job, der ikke er opfundet endnu. Jobmarkedet bevæger sig mod mere og mere automatisering. Automatiseringen startede på produktionsområdet (fx robotter), og har efterfølgende bevæget sig ind over transaktioner (for eksempel e-handel og netbank). Næste skridt, som vi nu ser begyndelsen på, er interaktion. Robotterne overtager service og snart også vidensproduktion. Så hvad skal vi leve af i fremtiden? Svaret er kreativitet. Vi skal sørge for at være kreative og udvikle os selv og vores virksomhed.

Vi har en plan

Forhåbentlig er vi i ITS kreative nok til at kunne begå os i fremtiden. I hvert fald har vi ikke bare én men flere planer for 2018 i støbeskeen. I sidste kvartal af 2017 har vi i ITS arbejdet med handlingsplaner for det kommende år. I forlængelse af en proces med involvering af medarbejderne i teams arbejder den udvidede ledelsesgruppe i ITS i 2018’s første måned med en nøjere beskrivelse af de udvalgte handlingsplaner for det nye år. Disse vil blive præsenteret, når vi alle igen samles til medarbejdermøde i ITS d. 26. januar 2018.