AAU Inside

Dekan: Stillinger kun for kvinder er ikke vejen frem

SCIENCEREPORT.DK: Dekan Lars Hvilsted Rasmussen mener, at stillinger, som kun er tilladt for kvinder at søge, er at gøre kvinderne en bjørnetjeneste. - Vi skal ikke stigmatisere på vejen mod fuld ligestilling, siger han som reaktion på, at det hollandske universitet Eindhoven University of Technology opretter stillinger, hvor kun kvinder må ansøge i de første seks måneder.

Lagt online: 04.07.2019

Målet er det rigtige, men det er midlet ikke. I jagten på fuld ligestilling er det ikke den rette metode, når det hollandske universitet Eindhoven University of Technology opretter stillinger, hvor kun kvinder må ansøge i de første seks måneder.

Lars Hvilsted Rasmussen, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og AAU's direktionsansvarlige for ligestillingsindsatsen, mener ikke, at den hollandske metode er den rigtige, selv om han sagtens kan forstå, at man gør det.

- Det er multifacetteret, så de ændrer ikke på de andre ting, der er skæve, når de kun slår ned på én ting. Alle de kvindelige forskere, jeg har talt med, ønsker ikke at blive diskrimineret, men de vil ikke have en stilling, fordi de er kvinder. Jeg opfatter det som et sidste skud i bøssen. Men jeg forstår rationalet - jeg synes bare, det er for skævt. Man skulle ændre på årsagerne i stedet, siger han til sciencereport.dk.

Han mener, det særligt er dialog, der er vejen frem i stedet.

- Vi har sendt et inspirationskatalog til alle vores institutledere, som de kan bruge, når de vil arbejde med ligestilling. For hvis man arbejder tilstrækkeligt med noget, kan man ændre en kultur og befolkningsholdning. Hvis vi sætter fokus nok på, at det her er fuldstændig galt, og det ikke er i orden, så tror jeg på, at den dialog kan ændre på det, siger Lars Hvilsted Rasmussen.

Læs hele artiklen 'Universitet opretter stillinger, som kun er tilladt for kvinder at søge' på sciencereport.dk.

AAU's ledelse i pressen

Se listen