AAU Inside

Prorektor: Flere kvinder end mænd søger ind på AAU

TV2/NORD og NORDJYSKE: Prorektor Inger Askehave glæder sig over, at flere kvinder søger ind på it-uddannelserne, men siger også, at der er plads til endnu flere. Generelt har mærkbart flere kvinder søgt ind på AAU i år i forhold til tidligere.

Lagt online: 08.07.2019

Årets ansøgertal er nu opgjort, og i alt 14.742 har søgt ind på en uddannelse på AAU. Det er et fald på 8,6 procent i forhold til sidste år - en forventet nedgang på grund af lukning af tre bacheloruddannelser og sprogskifte på fem andre.

Den mest søgte uddannelse på AAU er medicin, hvor i alt 1887 har søgt om optagelse, heraf 444 som førsteprioritet. Det kan betyde, at gennemsnitskarakteren for at komme ind stiger.

- Det var tårnhøjt i forvejen, men det bliver endnu højere. Vi lå også ret højt sidste år, men gik lidt ned, fordi vi fik ekstra studiepladser. Men igen, det er udbud og efterspørgsel, siger Inger Askehave til Nordjyske.

Andelen af kvindelige ansøgere har været stigende de seneste år og er i år den højeste nogensinde med 54,2 procent.

- Vi har set et hopnu i år, hvor der er mærkbart flere kvinder end mænd, der søger ind på universitetet. Hvorfor det hop kommer lige i år, ved jeg sådan set ikke, men der er sket en forskydning endnu en gang, siger Inger Askehave til Nordjyske.

Læs hele artiklen 'Drømmen om at blive læge lever - men gennemsnittet skal ramme loftet' i Nordjyske via Infomedia (kræver AAU-login).

AAU vil gerne tiltrække endnu flere kvinder til IT-uddannelserne og har de seneste år arbejdet målrettet for at trække flere kvinder ind på IT-studierne - fx IT-camp kun for kvinder.

- Vi er glade for alle de kvinder, der søger ind på vores IT-uddannelser. Og selv om vi godt ville have haft endnu flere, så glæder vi os til at tage imod dem, der har søgt ind, siger prorektor Inger Askehave til TV2/Nord.

- Der skal gøres en ekstra indsats for at fortælle kvinderne om alle de muligheder, der er for at arbejde med teknologi og digitalisering. Vi bliver ved med at have fokus på kvinder i IT, fordi vi ikke er kommet i mål med de initiativer, vi har lavet. Vi har gjort meget, men vi har ikke gjort nok, siger Inger Askehave til TV2/Nord.

Læs artikel og se nyhedsindslag med en kvindelig ansøger, 'Flere kvinder på IT-uddannelse: Karoline til arbejde praktisk og udvikle noget nyt', på tv2nord.dk.

Prorektor Inger Askehave medvirkede ligeledes i 12:30-nyhedsudsendelsen i DR P4 Nordjylland lørdag den 6. juli 2019 - find nyhedsudsendelsen på dr.dk.

Du kan også læse AAU's pressemeddelelse om årets ansøgertal, 'Forventet tilbagegang i ansøgninger til AAU', på aau.dk.

AAU's ledelse i pressen

Se listen