AAU Inside

Sundhedsdekaner: Glem nu ikke forskning i ny sundhedsreform

ALTINGET.DK: Lars Hvilsted Rasmussen, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, opfordrer regeringen til at huske på forskning og forskningsbaserede sundhedsuddannelser i en kommende sundhedsreform. Det skriver han i et fælles debatindlæg på altinget.dk sammen med sine tre sundhedsdekankolleger.

Lagt online: 25.01.2019

Landets fire sundhedsdekaner, heriblandt Lars Hvilsted Rasmussen fra AAU, opfordrer regeringen til at bevare og udbygge mulighederne for at kombinere grundforskning og forskningsbaserede sundhedsuddannelser med den kliniske virkelighed i en kommende sundhedsreform. Her lægger regeringen op til det nære sundhedsvæsen tæt på patienternes hverdag, men det er vigtigt at indtænke et styrket og udbygget samarbejde mellem universiteterne og sundhedsvæsnet i en reform.

De fire dekaner er enige med regeringen i, at man skal stræbe efter sammenhæng og kvalitet i det danske sundhedsvæsen, men de opfordrer til, at man også tænker forskning og forskningsbaseret uddannelse ind i arbejdet med sundhedsreformen.

Læs hele debatindlægget 'Sundhedsdekaner til regeringen: Glem nu ikke forskning' på altinget.dk (kræver AAU-login)