AAU Inside

Anvendt filosof bliver ny institutleder på Institut for Læring og Filosofi

Den 1. januar 2019 får Institut for Læring og Filosofi ny institutleder. Det bliver 48-årige Keld Thorgård, der kommer fra en stilling som forskningschef på UC Syd.

Lagt online: 28.11.2018

Den 1. januar 2019 tiltræder 48-årige Keld Thorgård stillingen som institutleder på Institut for Læring og Filosofi. Keld Thorgård kommer fra en stilling som forskningschef på UC Syd, hvor han siden 2015 har stået i spidsen for den strategiske udvikling og ledelse af organisationens forsknings - og udviklingsaktiviteter.

- Der var et stærkt og bredt ansøgerfelt til stillingen som institutleder, og valget faldt i den forbindelse på Keld Thorgård, fordi han som anvendt filosof med erfaring fra tværvidenskabelige forsknings- og udviklingsprojekter har beskæftiget sig med de områder, instituttet arbejder med. Derudover har Keld Thorgård en solid ledererfaring og har vist, at han kan sætte retningen og engagere både medarbejdere og samarbejdspartnere. Både Rasmus Antoft fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og jeg ser derfor frem til et godt og dynamisk samarbejde om den fortsatte udvikling af Institut for Læring og Filosofi, understreger Henrik Halkier, som er dekan på Det Humanistiske Fakultet ved Aalborg Universitet.

fokus på at gøre en forskel i verden

Keld Thorgård er oprindeligt uddannet filosof fra Aarhus Universitet, hvor han også fik en ph.d.-grad i 2010 ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Center for Sundhed, Menneske og Kultur ved Institut for Filosofi og Idehistorie. Efterfølgende var han i seks år ansat som først adjunkt og siden lektor ved Afdeling for Filosofi og Idehistorie på Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet, inden han fortsatte karrieren på UC Syd. Og nu ser han frem til nye udfordringer i Aalborg.

- Jeg glæder mig til at tiltræde jobbet som institutleder, for Institut for Læring og Filosofi er et fantastisk spændende sted. Det er et verdensvendt institut, der tænker humaniora og samfundsvidenskab på nye måder, hvor der både er fokus på kvaliteten og på at gøre en forskel i verden. Det gælder, uanset om det er med en læringsmæssig, teknoantropologisk eller filosofisk vinkel, siger Keld Thorgård.

I sin fremtidige stilling skal Keld Thorgård stå i spidsen for 174 ansatte og 1.260 studerende på bachelor-, kandidat- og masteruddannelser og samtidig sætte retningen for internationalt anerkendte forskningsmiljøer, der fokuserer på båndene mellem forskning, udvikling og professionel praksis.