AAU Inside

Flere AAU-forskere blandt verdens mest citerede

10 forskere fra eller tilknyttet AAU er på listen over verdens mest citerede blandt fagfæller, viser en ny amerikansk opgørelse.

Lagt online: 14.06.2019

Af Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation

10 forskere, der er ansat ved eller tilknyttet Aalborg Universitet (AAU), er blandt verdens mest indflydelsesrige forskere. Det viser en ny opgørelse fra det amerikanske analysefirma Clairvate Analytics, som har lavet en opgørelse over hvilke forskere, fagfæller fra hele verden har citeret flest gange.

Blandt de 1 procent af verdens forskere, der har skrevet eller været medforfatter på de mest citerede videnskabelige artikler i 2018, finder man forskere fra AAU’s Institut for Energiteknik, Institut for Planlægning, Institut for Elektroniske Systemer samt forskere tilknyttet Klinisk Institut og Medicin og Sundhedsteknologi.

På listen er:

• Frede Blaabjerg, professor ved Institut for Energiteknik

• Josep M. Guerrero, professor ved Institut for Energiteknik

• Henrik Lund, professor ved Institut for Planlægning

• Brian Vad Mathiesen, professor ved Institut for Planlægning

• Petar Popovski, professor ved Institut for Elektroniske Systemer

• Remus Teodorescu, professor ved Institut for Energiteknik

• Christian Torp-Pedersen, professor ved Klinisk Institut

• Juan C. Vasquez, professor MSO ved Institut for Energiteknik

Derudover:

• Torben Jørgensen, adjungeret professor ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi

• Gregory Y. H. Lip, AAU-æresdoktor, distinguished professor og tidligere adjungeret professor ved Klinisk Institut

Ifølge Science Report var der i 2018 77 danske forskere blandt de mest citerede forskere på verdensplan. Det er mere end en fordobling i forhold til 2017, hvor tallet var 29.

Læs også AAU Inside-artiklen fra 2014: Seks AAU-forskere blandt verdens mest citerede

Læs også Science Reports interview med AAU-professor Frede Blaabjerg fra 2018: AAU-professor publicerer forsknings-artikel hver femte dag