Ny adjungeret professor på TECH

Thomas Thessen er ny adjungeret professor på TECH. Han er Chief Traffic Forecaster i Københavns Lufthavn og skal blandt andet bygge bro mellem flyforskningen på AAU og luftfartsbranchen.

Lagt online: 18.06.2018

Thomas Thessen er netop udnævnt adjungeret professor på TECH-fakultetet ved Aalborg Universitet. I perioden 1. maj 2018 til 30. april 2022 skal han varetage forskellige funktioner ved Center for Mobiliteter og Urbane Studier under Institut for Arkitektur og Medieteknologi.

Thomas Thessen er uddannet økonom fra Københavns Universitet og er ansat som Chief Traffic Forecaster i Københavns Lufthavn.

Verdens bedste Traffic Forecaster

Thomas har udmærket sig på højeste internationale faglige niveau, da han i 2014 og i 2017 af BEONTRA blev kåret til verdens bedste lufthavns ‘Traffic Forecaster’. Thomas er ligeledes formand for det internationale netværk af luftfartsanalytikere og forecastere "Air Traffic Think Tank (AT3)" under ACI World.

Thomas Thessen skal som adjungeret professor på AAU varetage forskellige funktioner ved Center for Mobiliteter og Urbane studier under Institut for Arkitektur og Medieteknologi. Han skal være leder af en arbejdspakke under Innovationsfondsprojektet AirCiF, der har fokus på flytrafik.

Brobygger mellem flyforskning og luftfartsbranchen

Desuden skal han rådgive centeret om opbygning af et mobility datalab. Yderligere skal han fungere som formand for et Aeromobilities Academy, der skal bygge bro imellem flyforskningen på AAU og luftfartsbranchen.

- Thomas besidder en række særdeles stærke faglige analytiske evner og en stor faglig viden om statistisk databehandling og modellering inden for flytrafik. Vi er derfor rigtig glade for samarbejdet med ham og håber, at det kan bidrage til en mere forskningsorienteret tilgang til luftfartsbranchen, siger lektor Claus Lassen fra Institut for Arkitektur og Medieteknologi.

Læs pressemeddelelsen 'Danmarks første flyprofessor på Aalborg Universitet'