AAU Inside

Thomas Bak ny institutleder på Elektroniske Systemer

Konstitueret institutleder på Elektroniske Systemer, professor Thomas Bak, tiltræder 1. marts 2019 stillingen som institutleder samme sted. Han afløser Børge Lindberg, som er blevet Scientific Officer hos Danmarks Innovationsfond

Lagt online: 04.02.2019

Tekst: Nelly Sander, Foto: Lars Horn

Med virkning fra 1. marts 2019 tiltræder Thomas Bak stillingen som institutleder på Elektroniske Systemer, hvor han har været konstitueret leder siden 1. december 2018.

Han blev i 1993 uddannet civilingeniør i systemkonstruktion og forsvarede fem år senere sin ph.d.-afhandling i reguleringsteori. Efter opnåelse af ph.d.-graden blev han ansat på AAU, hvor han i en alder af 38 år blev udnævnt til professor. Efter at have været forskergruppeleder, sektionsleder og viceinstitutleder tiltræder han nu som institutleder for et af de største institutter på AAU med over 250 ansatte og stor international anerkendelse.

Viden og innovative løsninger

Thomas Bak ser frem til at fortsætte opgaven med udvikling af Elektroniske Systemer:

− Jeg glæder mig til at være med til at sætte retningen for et spændende institut med engagerede medarbejdere og studerende. Vi har en solid videnskabelig basis inden for signaler og systemer, men skal bringe vores viden mere i spil i forhold til studerende og med innovative løsninger på væsentlige samfundsudfordringer, siger han.

Dekan Henrik Pedersen er glad for at kunne fortsætte det gode samarbejde med Thomas Bak:

− Thomas har ageret meget kvalificeret i sin rolle som konstitueret institutleder, og jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet. Med Thomas får instituttet en stærk leder, og både jeg og den øvrige ledelse får en visionær og erfaren sparringspartner, udtaler Henrik Pedersen.