AAU Inside

Dekan: Ligestilling går den rigtige vej, men må gerne gå endnu hurtigere

MAGISTERBLADET: - Det går den rigtige vej (med ligestillingen, red.), selv om vi gerne så en endnu hurtigere udvikling, siger dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Lars Hvilsted, som også er formand for Udvalget for Ligestilling og Diversitet på AAU. I 2018 var 19,6 procent af AAU's professorstillinger besat af en kvinde - i 2016 var det 16,5 procent.

Universiteterne meddeler, at der er fremdrift i deres målsætning om at få flere kvindelige forskere, men at det går for langsomt.

Aalborg Universitet har implementeret en række strategiske indsatser, der skal fremme udviklingen.

- AAU har blandt andet indført screening af videnskabelige stillingsopslag, profileret kvinder i forskning, etableret en mentorordning og fastsat mål for det underrepræsenterede køn i ledelsen. Derudover har alle fakulteter og institutter drøftet udvalgte ligestillingstemaer, igangsat konkrete handlinger og fastsat måltal for kønssammensætningen, skriver Lars Hvilsted Rasmussen, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige fakultet og formand for Udvalget for Ligestilling og Diversitet på AAU, i et mailsvar til Magisterbladet.

- Det går derfor den rigtige vej, selv om vi gerne så en endnu hurtigere udvikling. Omvendt har vi at gøre med en kultur- og adfærdsændring, hvor vi ikke omgående kan se effekterne af vores indsatser. Jeg er dog ikke i tvivl om, at vores målrettede indsats vil kunne ses på den lange bane, skriver Lars Hvilsted Rasmussen.

Læs hele artiklen 'Kvinder når stadig ikke til tops på universiteterne' i Magisterbladet via Infomedia (kræver AAU-login - søg herefter på artiklens overskrift)