AAU Inside

Rektor trækker sin ansøgning til norsk universitet

Hensynet til AAU vejer tungere end personlige ambitioner, siger Per Michael Johansen med henvisning til den uro, offentliggørelsen af hans ansøgning har skabt på universitetet.

Rektor Per Michael Johansen har trukket sin ansøgning til stillingen som rektor på Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU).

- Jeg har i går eftermiddag meddelt NTNU’s bestyrelsesformand, at jeg ikke længere ønsker at blive taget i betragtning til stillingen, fortæller Per Michael Johansen.

Han begrunder sin udtræden af ansættelsesprocessen med et altoverskyggende hensyn til Aalborg Universitet (AAU).

- Offentliggørelsen af min ansøgning har forståeligt nok skabt uro i organisationen. Desværre i en sådan grad, at det risikerer at stå i vejen for bestræbelserne på at styrke og videreudvikle universitetet. Det ønsker jeg ikke at være årsag til, siger Per Michael Johansen.

- Hensynet til AAU vejer tungere end mine personlige karriereambitioner. Og som jeg tidligere har sagt, er vi et universitet på vej frem og op i verden, men også et universitet hvor der stadig er mange spændende udfordringer at tage fat på. Det arbejde glæder jeg mig til at fortsætte, siger Per Michael Johansen.