Bordtelefoner er på vej ud

Bordtelefoner er på vej ud

Den nuværende telefoniløsning på universitetet er utidssvarende. Derfor forsvinder alle bordtelefoner i begyndelsen af 2018 og bliver erstattet af en pc-løsning.

Risikoen for nedbrud er for stor, og AAU’s telefoniløsning lever ikke op til nutidens krav. Derfor bliver alle bordtelefoner på AAU skiftet ud i begyndelsen af 2018. Bordtelefonen bliver erstattet af Skype for Business, som kører på medarbejdernes pc.

ITS har spurgt fem leverandører, hvad de opfatter som værende den bedste telefoniløsning for AAU, og alle leverandørerne pegede på Skype for Business, som lever op til de krav, som organisation og medarbejdere kan stille til en telefoniløsning i 2018.

Det er ikke mindst brugervenligheden, der er årsag til, at ansatte skal bruge Skype for Business, når 

de skal foretage opkald til kolleger eller til eksterne samarbejdspartnere. Skype for Business gør det ifølge ITS lettere at udvikle og styrke samarbejdsrelationer, fordi systemet har langt flere funktioner, end den nuværende IP-telefoniløsning har.

For eksempel er det let at lokalisere den kollega, man skal have fat i ved at indtaste hendes navn i et søgefelt på skærmen, og da Skype for Business kan hente oplysninger fra Outlooks kalenderfunktion, kan man se, om vedkommende er ledig eller sidder i møde. Man kan også foretage videoopkald og inddrage andre i samtalen eller dele skærm eller dokumenter via Skype for Business.

- Vi er opmærksomme på, at det kræver nye vaner at benytte en ny telefoniløsning. Men det nuværende system lever ikke op til de krav, vi stiller til en telefonisystem, og Skype for Business er en meget brugervenlig løsning, siger infrastrukturchef Per Bach Sørensen, ITS.

Kan benyttes over alt

Brugerne kan både benytte sig af Skype for Business på kontoret, når de er hjemme, til konferencer i udlandet eller andre  steder, hvor de har brug for at ringe op eller modtage opkald. Skype for Business kan også downloades til smartphones og kan anvendes, uanset om man bruger Windows PC, Mac, iPad, iPhone, Android-telefoner eller –tablets, eller telefoner og tablets, der er baseret på Windows.

Alle medarbejdere får direkte besked i deres indbakke om, hvornår og hvordan overgangen til Skype for Business vil ske. Før Skype for Business skal tages i brug, bliver de tilbudt at komme på kursus, og de kan derudover finde oplysninger om brugen af telefoniløsningen og gode råd online.

Omkring 300 ansatte er allerede i gang med at bruge Skype for Business. Det skyldes, at AAU i samarbejde med KMD har etableret en Skype for Business-løsning i forbindelse med videokonferenceprojektet.