Informationsmøder om støtte til forskning på AAU

Informationsmøder om støtte til forskning på AAU

AAU Innovation, Fundraising og Projektledelse (F&P) afholder informationsmøder og et kursus for at give forskere gode råd om, hvordan de øger deres chancer for at få tilskud til forskningsprojekter.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan ansøgninger til fonde er skrevet, når forskere forsøger at få støtte til deres forskningsprojekter. Derfor holder AAU Innovation, Fundraising og Projektledelse (F&P) i august to informationsmøder, hvor forskere kan få indsigt i, hvordan de forbedrer deres mulighed for ekstern finansiering til deres projekter. Informationsmøderne foregår den 24. og 28. august.

Den 24. august er der møde med Danmarks Innovationsfond, hvor forskere får mulighed for at stille spørgsmål og få informationer om ErhvervsPhD og ErhversPostdoc-opslagene i efterårets ansøgningsrunde. Arrangementet finder sted i Aalborg men vil blive streamet i København og Esbjerg.
Danmarks Innovationsfond investerer i ny viden og teknologi – i 2017 investerer innovationsfonden 1,25 milliarder kroner i Danmark.

Den 28. august afholdes et informationsmøde om muligheder for at få støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF).

DFF kommer hvert år på besøg på AAU og landets andre universiteter, og repræsentanter fra fonden vil fortælle om ansøgningsprocessen for efteråret 2017 og foråret 2018.
DFF vil også fortælle om krav til ansøgningerne, vurderingsprocessen og vurderingskriterierne. Målgruppen for mødet er både forskere og administrativt personale. Mødet foregår i Aalborg, men der er mulighed for at deltage i København og Esbjerg, da mødet streames.

Man kan læse flere detaljer om møderne på  F&P’s hjemmeside.

For at klæde forskere bedre på til at skrive ansøgninger afholder AAU Innovation, Fundraising og Projektledelse et kursus i, hvordan man skriver gode ansøgninger. Kurset er rettet mod forskere på ph.d.-niveau og unge AAU-forskere, der vil sende en ansøgning i efteråret.

Tidligere medlemmer af DFF og AAU-ansatte giver et indblik i procedurerne i forskningsrådet og oplyser, hvad der bliver lagt vægt på i en ansøgning. På kurset bliver der taget udgangspunkt i deltagernes egne ideer og udkast, hvilket gør det muligt for deltagerne at optimere deres ansøgninger og dermed forbedre deres chancer for at få støtte.

På kurset lærer forskerne også, hvor man kan finde alternative finansieringskilder, og hvordan man håndterer de administrative opgaver i forbindelse med ansøgningen.

Man kan finde flere informationer på AAU Innovation, Fundraising og Projektledelses hjemmeside.