AAU Inside

AAU er verdens 18. bedste yngre universitet

AAU har netop opnået sin hidtil højeste placering på en prestigefyldt rangliste over verdens bedste universiteter under 50 år med en 18. plads.

Tekst: Trine Kristensen, AAU Kommunikation
Illustration: Colourbox

AAU er Danmarks bedste universitet under 50 år. På den netop offentliggjorte rangliste The Times Higher Education Young University Rankings indtager AAU en delt 18. plads på en liste med 351 universiteter. 18. pladsen deles med Aalto University i Finland. Kun ét andet dansk universitet er med på listen i år, nemlig RUC, der er placeret blandt de 101-150 bedste.

AAU har været med på listen hvert år siden starten i 2012. Her hed placeringen en 67. plads, i 2018 en 25. plads og altså i år en 18. plads.

Dette års førsteplads går for andet år i træk til Hong Kong University of Science and Technology, mens anden-, tredje- og fjerdepladserne i år indtages af universiteter i henholdsvis Schweiz, Singapore og Frankrig.

Universiteterne bedømmes ud fra 13 forskellige kriterier, der er inddelt i fem overordnede kategorier:

• Læring
  • Forskning
  • Citationer
  • Internationalt udsyn
  • Industriindkomst

Læs mere om placeringerne på sciencereport.dk i artiklen ’AAU og RUC opnår plads på prestigefyldt verdensrangsliste

Se Young University Rankings 2019 her

Se alle AAU's rankings her