AAU’s TECH-tunnel præsenteres på Folkemødet 2018

AAU’s TECH-tunnel præsenteres på Folkemødet 2018

AAU’s såkaldte TECH-tunnel giver en forsmag på en af fremtidens teknologier på Folkemødet 2018.

AAU deltager igen i år i Folkemødet på Bornholm. Et af de mest synlige tegn på AAU’s deltagelse er den såkaldte TECH-tunnel, der giver et indblik i en af fremtidens teknologier.

Tunnelen er udstyret med kameraer og en kunstig intelligens, som kan fortolke og reagere på det, kameraerne ser – såkaldt billedgenkendelse. På Folkemødet bruges teknologien til at holde styr på fodgængertrafikken, men potentialet for billedgenkendelse er enormt.

- Vi har tidligere brugt billedgenkendelse til at lave optællinger af deltagere ved Aalborg Karneval, ligesom den også bruges på Aalborg Havn, hvor termiske kameraer alarmerer beredskabet, hvis en person falder i vandet. Der er dog masser af andre anvendelsesmuligheder – fx kan billedanalysen se, om landbrugsdyr er syge, holde øje med dyrebestande i naturen og forbedre trafikflowet i lyskryds, forklarer ph.d.-studerende Morten Bornø Jensen, der står bag TECH-tunnelen.

TECH-tunnelen er en del af det fælles Engineer the Future-telt, som er et samarbejde mellem Ingeniørforeningen IDA, AAU, AU, SDU og DTU. Her er rig mulighed for at opleve andre nyskabende teknologier samt en række debatarrangementer, som tager fat i løsninger på FN’s verdensmål med udgangspunkt i ny teknologi, uddannelse, forskning og bæredygtighed.

AAU på Folkemødet 2018

Folkemødet på Bornholm finder sted torsdag den 14. juni til og med søndag den 17.juni. AAU er repræsenteret med omkring 70 deltagere, primært med eksperter inden for en lang række forskellige fagområder, og som er særligt inviterede til at optræde i debatter og andre arrangementer.

  • Læs mere om AAU’s deltagelse på Folkemødet 2018 her (siden opdateres løbende)
  • Læs mere om Folkemødet her
  • Læs tidligere artikel om AAU’s deltagelse på Folkemødet 2018 her