Audio Analysis Lab håndplukkes af kinesiske elitestuderende

To særligt talentfulde, kinesiske ph.d.-studerende lander efter sommerferien på AAU, hvor de har valgt at tage en del af deres uddannelse hos Audio Analysis Lab. Ligesom to nylige forgængere kommer de takket være en bevilling fra det prestigefyldte CSC-program i Kina

Audio Analysis Lab ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi får igen efter sommerferien udvekslingsstuderende fra Kina. To dygtige ph.d.-studerende fra hhv. Beijing University of Technology og Harbin Institute of Technology, begge top-universiteter i Kina, har ønsket at tilbringe henholdsvis ét og to år af deres studier hos den danske forskergruppe.

Stolthed over udenlandske talenter

Professor Mads Græsbøll Christensen, som leder Audio Analysis Lab, glæder sig over, at gruppen kan tiltrække talenter fra udlandet.

– Vi har lige haft to andre hos os på samme bevillinger, så vi er nu oppe på fire over de sidste år, som er her på bevillinger fra CSC-programmet. Det er et meget prestigefyldt og kompetitivt program, og de studerende tager kun til de bedste steder i verden, så det er en stor ære for os, siger han.

CSC-stipendierne uddeles af CSC-organisationen, som er en non-profit organisation tilknyttet det kinesiske undervisningsministerium.

Talesignalbehandling på CREATE

Yingke Zhao fra Northwestern Polytechnical University i Kinaner en af de ph.d.-studerende, der allerede har sin daglige gang hos Audio Analysis Lab på CREATE. Hun fik tildelt et toårigt stipendium gennem CSC-programmet for – med afsæt i sit speciale inden for Informations- og kommunikationsteknologi – at arbejde med talesignalbehandling. Bag den betegnelse gemmer sig taleforbedring, stråledannelse og distribueret talesignalhandling.

Ifølge Yingke Zhao er der faktisk tre grunde til, at hendes valg faldt på Aalborg Universitet og Audio Analysis Lab

– AAU er et højtestimeret universitet, og det er en stor chance for mig at få lov at samarbejde med de allerbedste undervisere og forskere inden for mit område. Desuden arbejdes der i Audio Analysis Lab med emner, der ligger inden for mit fagområde, samt med andre emner, der har min store faglige interesse.

Hun har haft stort udbytte af de kurser, hun har fulgt, og studiemiljø og arbejdsform på AAU tiltaler hende meget.

– Når der dukker et problem op i min forskning, kan jeg altid drøfte det med mine vejledere og andre ph.d.-studerende. Det sætter jeg stor pris på, og jeg nyder virkelig min tid her på AAU, siger hun.