Dimission på AAU Esbjerg

Samtlige stole i auditoriet på AAU Esbjerg var fredag besat, da sommerens nye dimittender på AAU Esbjerg blev fejret og fik overrakt deres eksamensbeviser. I alt dimitterede 67 studerende som diplom- og civilingeniører, bachelorer og kandidater. Herudover er der 40 nye bachelorer, der går direkte videre på et kandidatstudie på AAU Esbjerg efter sommerferien. Ved dimissionen blev desuden fejret årets underviser på det ingeniørvidenskabelige fakultet og uddelt et legat fra De Frie Erhvervs Investeringsfond til en gruppe nye energiingeniører.

Campuschef Anders Schmidt Kristensen bød velkommen og lykønskede dimittenderne med deres afsluttede uddannelse, med håbet om at de i fremtiden vil være gode ambassadører for Aalborg Universitet Esbjerg.

Han benyttede lejligheden til at takke samarbejdspartnere, virksomheder og fonde for de ressourcer, de stiller til rådighed for AAU Esbjerg, og sendte en tak til byens skoler og ungdomsuddannelser for at hjælpe med at udbrede kendskabet til naturvidenskab og til Aalborg Universitet Esbjerg.

Dagens øvrige talere var Dekanen fra det det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet, Mogens Rysholt Poulsen samt sektionsleder for Konstruktioner og Offshore på AAU Esbjerg, lektor Søren Heide Lambertsen.

ÅRETS UNDERVISER PÅ DET INGENIØR- OG NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET

Ved dimissionen blev der lejlighed til at fejre statistikunderviser Sergey Kucheryavskiy, der blev valgt som Årets Underviser på det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet for hele Aalborg Universitet. Det er en ekstra udmærkelse, oven på hans udnævnelse fra 2017, hvor han blev valgt som Årets Underviser ved Studienævn for Kemi, Miljø og Bioteknologi.

Årets underviser er en titel, som gives til en underviser, der i de studerendes øjne har gjort et særligt godt stykke arbejde i forhold til deres undervisning, og Sergey Kucheryavskiy blev kåret på baggrund af sin undervisning i faget Anvendt Statistik.

De studerende fremhæver, at Sergey har skabt en ny læringsplatform, der både er pædagogisk og akademisk på samme tid. Han har brugt mange timer på at optage videoer, hvori han gennemgår hver en afkrog af pensum, altid fulgt af brugbare og forståelige eksempler. Han har desuden udformet quizzer til alle underemner samt et diskussionsforum hvor studerende kan stille spørgsmål til hinanden og ham selv. Med læringsplatformen bliver de studerende mere motiverede til at lære, og den hjælper dem til en bedre forståelse af faget Anvendt Statistik.

”Det var en stor overraskelse for 2. gang at få titlen på fakultets niveau. Den er jeg selvfølgelig meget glad for”, siger Sergey: ” Jeg vil sige mange tak til mine studerende for samarbejdet og også til mine kollegaer, som jeg har altid fået support og inspiration fra”.

Prisen blev overrakt af sektionsleder - lektor Jens Muff fra Sektion for Kemiteknologi ved AAU Esbjerg.

Læs den tidligere artikel om Sergeys kåring

AGNES & BETZY-PRISEN

Ved dimissionen kunne dimittender og ansatte også markere at AAU Esbjergs eksterne lektor
Birgit
Kjærside Storm har modtaget den prestigefyldte Agnes & Betzy-pris, uddelt af Ingeniørforeningen i Danmark. Prisen går til en til en kvinde, der har gjort noget bemærkelsesværdigt i eller for ingeniørfaget og er med til at synliggøre kvinder i faget. Det er Birgits tidligere studerende ved AAU Esbjerg, der har indstillet hende til prisen.

Blomster og lykønskninger blev overrakt af sektionsleder – lektor Jens Muff.

Læs den tidligere artikel om Birgit Kjærside Storms pris

DE FRIE ERHVERVS INVESTERINGSFONDS LEGAT

En gruppe nye energiingeniører fik overrakt et legat fra De Frie Erhvervs Investeringsfond.

Læs hele artiklen om legatmodtagerne her