Fra sølv til guld i Model Checking Contest

Guldmedalje i prestigefyldt konkurrence til professor fra Institut for Datalogi.

Professor MSO Jiri Srba fra Institut for Datalogi har de seneste fem år deltaget i den prestigefyldte Model Checking Contest, og hans indsats er hver gang blevet belønnet med en eller flere sølvmedaljer. Men i 2018 vandt model checker TAPAAL guldmedaljen i kategorierne “Reachability Category” samt “CTL Model Checking”. Resultaterne blev offentliggjort den 25. juni 2018 på Petri Net-konferencen i Bratislava.

TAPAAL er et værktøj til modellering, simulering og verifikation af Petri nets med tids-annoteret piler, og omkring 35 udviklere har bidraget til TAPAAL hen over de seneste 10 år.

Den 22. august fylder TAPAAL 10 år. Det fejres på Institut for Datalogi, som inviterer alle nuværende og tidligere udviklere til en lille tale og et glas.

Fakta

Model Checking Contest er en årlig videnskabelig begivenhed, som finder sted ved Petri Net-konferencen. Et hold af forskere sammenligner værktøjer i forskellige kategorier i forhold til udvalgte standarder for at identificere de bedste værktøjer og teknikker, som kan løse forskellige typer af givne problemer, for eksempel reachability.

TAPAAL-projektet, som har kørt over de seneste 10 år, ledes af professor MSO Jiri Srba, og en lang række studerende arbejder og har arbejdet på projektet.

Mere information om Model Checking Contest kan findes her https://mcc.lip6.fr/results.php.

Læs mere om:

TAPAAL-projektet