Kantinen præsenterede nyheder for ansatte

Kantinen præsenterede nyheder for ansatte

Konstruktiv dialog om forplejning fra kantinen, da køkkenchefen fortalte om nye retter og andre tiltag.

Der var nye retter på bordet, prøvesmagning og en god dialog om mulighederne for forplejning fra kantinen, da køkkenchef Michael Wendelboe havde inviteret medarbejdere til præsentation af nyheder for nylig.

I begyndelsen af 2018 fik medarbejderne langt flere retter at vælge imellem, når de bestiller forplejning via Facilitynet, og kantinen ville gerne vise brugerne de nyheder, som der er tale om. Samtidig ville Michael Wendelboe gerne høre forslag fra medarbejderne og vise, hvordan Facilitynet bruges optimalt.

- Vi havde linet mange af nyhederne op, så deltagerne kunne se, hvad vi kan tilbyde, og få en smagsprøve. Vi fik mange positive tilbagemeldinger. Samtidig ville vi gerne have input fra brugerne, og jeg synes, vi fik en god dialog om tingene, siger Michael Wendelboe.

Flere deltagere havde gode ideer til menuer og retter, som kantinen kan tilbyde i fremtiden, og nogle af ideerne arbejder Michael Wendelboe videre med.

Medarbejdere udtrykte ønske om, at man skulle kunne bestille lune retter til frokost. Men det kan kantinen ikke levere, for når universitetets afdelinger er spredt på mange forskellige adresser, er det ikke muligt at overholde fødevarekravene.

- Det er ikke fordi, vi ikke vil levere lune retter, men det er ikke muligt. Vi vil hellere koncentrere os om gode, kolde anretninger, siger Michael Wendelboe, som var glad for, at han gennem dialog med brugerne kunne forklare om kantinens prioriteringer.

Blandt andet kunne han fortælle, hvorfor man ikke længere kan vælge ”heldagsforplejning” i Facilitynet. Det punkt er fjernet, fordi det medførte logistiske problemer for kantinepersonalet. I stedet skal man nu selv sammensætte, hvad man vil have leveret på forskellige tidspunkter af dagen.

- Det giver brugerne langt større frihed og mulighed for at bestille det, de foretrækker, siger Michael Wendelboe.

Ros til kantinen

Kontorassistent Helle Mortensen, ledelsessekretariatet på HUM og SAMF, deltog i mødet med kantinen, og hun sender ros i retning af kantinechefen og det øvrige personale.

- Der var stor åbenhed, imødekommenhed og ærlighed fra Michaels side, og kantinen fortjener stor ros, siger Helle Mortensen.

Hun synes, at de nye retter var pænt præsenteret og smagte godt, og at der et godt udvalg, når man skal vælge mødeforplejning.

- Jeg synes, kantinen fungerer bedre nu, end den har gjort længe. De gør det rigtig godt, og vi skal som medarbejdere huske at bakke op om kantinen, siger Helle Mortensen, som opfordrer ansatte til at møde op, næste gang kantinen præsenterer holder møde for at præsentere udvalget og tager en dialog med brugerne.

Billederne viser blot nogle af de nyheder, som kantinen præsenterede på mødet.