Kortvarigt nedbrud på AAU’s netværk

Kortvarigt nedbrud på AAU’s netværk

Torsdag formiddag var AAU’s netværk kortvarigt nedlagt på grund af en systemfejl. Netværket er dog oppe at køre igen. Tilmeld dig sms-information fra ITS for fremtidige driftsforstyrrelser i præcis de systemer, du bruger.

Alle primære systemer som mail, telefon og netværksdrev på hele AAU kunne ikke tilgås en periode torsdag formiddag. Årsagen til serviceafbrydelsen var, at netværksforbindelsen til AAU’s centrale servere var blevet afbrudt.

Alt fungerede igen ved 11-tiden

ITS arbejdede på højtryk for at finde og rette fejlen, som opstod ved 9-tiden. Ved 10-tiden var de fleste services igen tilgængelige, og ved 11-tiden var alt oppe at køre igen.

I perioden var adgangen til alle primære systemer, som driftes i AAU’s primære datacenter, påvirket, hvilket også inkluderer systemer som Digital Eksamen, hvorfor studerende, der i perioden var til digital eksamen på eksterne lokaliteter, også var påvirket af afbrydelsen. Ligeledes var it-support-telefonen på 9940 2020 ramt af netværksafbrydelsen, så det ikke var muligt at komme i kontakt med supporten.

- Afbrydelsen skyldtes en ændring i driftsmiljøet, som desværre fejlede og i den forbindelse afbrød forbindelsen til de servere, som skulle bruges for at rette op på den fejlede ændring. Det betød, at tilbagerulningen af ændringen tog længere tid end normalt ved denne type af fejlet ændring. I forbindelse med afbrydelsen blev ITS’ beredskab for alvorlige fejl aktiveret, og beredskabet viste sig heldigvis effektivt, da årsagen til afbrydelsen hurtigt blev identificeret og der derefter blev arbejdet struktureret for at fikse fejlen samtidig med, at der blev kommunikeret til relevante parter, forklarer supportchef Michael Collin.

Der blev løbende kommunikeret om status på fejlrettelsen på ITS’ twitter-profil

I tilfælde af nedbrud kan du desuden altid følge med på ITS' Serviceinfo

Når der er større driftsafbrydelser, så vil ITS ligeledes informere på ovenstående twitter-profil.

Tilmeld dig sms-information fra ITS

ITS udbyder sms-information om de vigtigste it-systemer på AAU. Du kan tilmelde dig sms-information om præcis de systemer, du bruger, så du får besked i tilfælde af nedbrud samt løbende opdateringer om fejlrettelsen.

Du kan tilmelde dig sms-servicen her: www.aau.dk/si - vælg ”Modtag email og sms” øverst til højre.