AAU Inside

Det nye institut på HUM har fået sit navn: Institut for Kultur og Læring. Foto: AAU

Nyt HUM-institut navngivet

Efter en konkurrence blandt medarbejderne blev navnet på det nye HUM-institut i mandags afsløret. Navnet favner de to hovedområder, instituttet beskæftiger sig med.

Af Susanne H. Knudsen, HUM Dekansekretariat

Hvad skal navnet være? Det har været spørgsmålet, siden dekanen for Det Humanistiske Fakultet, Henrik Halkier, ved årets begyndelse besluttede at lægge Institut for Læring og Filosofi og HUM-delen af Institut for Kultur og Globale Studier sammen i et nyt institut.

I april udskrev den kommende ledelse af instituttet derfor en konkurrence blandt medarbejderne, og i mandags afslørede institutleder for Institut for Læring og Filosofi og kommende leder for det nye institut, Keld Thorgård, vindernavnet på et medarbejdermøde.

- Navnet på det nye institut bliver Institut for Kultur og Læring. Dette navn var i begyndelsen en arbejdstitel, men det har bidt sig fast, og flere af medarbejderne har budt ind med det i konkurrencen. Men navnet favner også på glimrende vis de overordnede områder, vi dækker på det nye institut, siger han.

Det nye navn tages i brug den 1. august, når sammenlægningen bliver en realitet. Institut for Kultur og Læring får adresse på Kroghstræde 3 på campus i Aalborg Øst og på A.C. Meyers Vænge 15 A i København.