Velbesøgt karrieremesse i Gigantium

Velbesøgt karrieremesse i Gigantium

Over 2100 deltagere var på udkig efter spændende virksomheder til job, praktik eller projektsamarbejde på Karrieremessen 2018. B.S. Christiansen kickstartede dagen med et energisk oplæg.

Vælg med hjertet og gå efter det, DU har lyst til. Så enkelt lød rådet fra B.S. Christiansen til de bachelor- og kandidatstuderende, der tirsdag lagde vejen forbi Karrieremessen 2018. Den tidligere jægersoldat sparkede dagen i gang i Gigantium, hvor over 100 virksomheder fra hele landet og mere end 2100 AAU-studerende kunne møde hinanden.

Bedre klædt på til messe og arbejdsmarked

- Vi har blandt andre talt med Novo Nordisk for at høre om jobmuligheder inden for vores fagområde. Det er første gang, vi er med på Karrieremessen, og vi er primært med for at være bedre rustet til næste års messe, hvor vi er endnu tættere på at skulle ud på arbejdsmarkedet, fortæller Erik Smedegaard.

Han læser sundhedsteknologi på 6. semester og oplevede messen sammen med sine studiekammerater Andreas Lauridsen og Jacob Ponsaing.

I år var der fra AAU’s side gjort endnu mere ud af de studerendes forberedelse til at deltage i messen.

- Karriereugen i dagene op til messen har givet de studerende mulighed for at blive klædt endnu bedre på til at møde virksomhederne. Vi har blandt andet afholdt arrangementer om præsentationsteknik, kompetenceafklaring, CV-tjek og givet tips til LinkedIn. Det er dejligt at se, at der er godt gang i snakkene og ligefrem kø ved flere stande, siger Rikke Jønson, områdeleder for AAU Karriere.

Simone Vitting læser organisatorisk læring på 4. semester og er på messen for 2. gang.

- Min uddannelse er forholdsvis ny, så jeg har brug for at tale med virksomhederne om, hvad jeg kan i forhold til deres behov. Jeg vil samtidig gerne spore mig ind på, hvilken kandidat jeg skal vælge for at gøre mig mest attraktiv på jobmarkedet. Jeg har p.t. studiejob inden for HR og vil gerne fortsætte i det spor, gerne i et konsulentjob eller som ledelsesrådgiver, så jeg bruger messen til at holde øje med jobmuligheder og få skabt nogle kontakter, som jeg kan tage op igen senere, siger hun.

Region Syddanmark var repræsenteret på messen med en håndfuld ansatte for at tale med mulige nye medarbejdere. Det er første gang i år, de deltager på Karrieremessen i Aalborg, men sandsynligvis ikke den sidste.

- Vi kommer for at lokke vores egne unge hjem igen. En del studerende på AAU kommer fra det syd- og sønderjyske, og dem vil vi jo meget gerne have til at arbejde hos os. Vi har gode muligheder for nyuddannede og har også konkrete stillinger med på messen i dag. Hos os er der plads til de skæve profiler, og vi er meget interesserede i at høre, hvad de studerende har at byde på, forklarer Jerry Fogh, rekrutteringskonsulent i Region Syddanmark.

Forhåbentlig skemafri til næste år

Karrieremessen 2018 bliver nu evalueret, så de gode erfaringer fra i år kan tages med til næste år.

- Vi arbejder på at lave et helstøbt messeforløb for de studerende, hvor der både er fokus på før, under og efter messen, så de både er godt forberedte og klædt på til at bruge de kontakter, de har skabt på messen. Og så håber vi, at de studerende kan få skemafri til at deltage på messen til næste år, siger Rikke Jønson.  

Læs foromtale af Karrieremessen 2018 her