AAU Inside

Samarbejde
AAU deltog i år på Naturmødet i Hirtshals. Foto: Morten Johansen, AAU

Viden for verden på Naturmødet

Aalborg Universitets strategi Viden for verden fik ben at gå på, da AAU i år for første gang deltog med stand og eget telt på et velbesøgt Naturmøde i Hirtshals.

Tekst og foto: Morten Johansen, AAU Kommunikation

30.000 gæster – både store og små – besøgte årets topmøde for naturen i dagene 23. - 25. maj i Hirtshals. Gennem de tre dage omdannes Hirtshals til epicenter for dansk naturdebat. Her mødes lokale og nationale politikere, naturNGO'er, firmaer, institutioner og den almene naturinteresserede befolkning. Naturmødet har ca. 90 stadepladser (telte) og en håndfuld scener med en lang række aktiviteter og debatter om natur, bæredygtighed, klima, biodiversitet og meget andet.

Naturen, klimaet, miljøet og bæredygtigheden er for alvor kommet på dagsordenen både herhjemme og på verdensplan, hvilket også afspejlede sig i den store interesse fra publikum, udstillere og politikere. De 30.000 gæster var en markant forøgelse af rekorden fra sidste år, hvor 20.000 besøgte Naturmødet.

direkte samtale med borgere

- Vi oplevede en stor succes med vores samtaleforedragsserie ’Natur i Filosofaen’, hvor AAU’s slogan ’Viden for verden’ virkelig fik ben at gå på med forskningsformidling i direkte samtale med borgere. Det var rigtig fedt at være med til at bringe AAU ind på Naturmødet, hvor Aarhus Universitet traditionelt har været det dominerende universitet, siger lektor Jes Lynning Harfeld fra Anvendt Filosofi, der var en af aktørerne på AAU’s stand.

- Jeg ser virkelig mange muligheder for at udvikle AAU’s deltagelse i Naturmødet fremover. Det er, som jeg ser det, en fremragende platform, hvor man i forhold til natur- og klimaområdet kan fokusere positivt på forskningsformidling, netværk og samarbejde, rekruttering og uddannelse, tilføjer han.

FN’s Verdensmål som platform

Med udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål stillede en række fagmiljøer fra AAU op med forskellige aktiviteter på universitetets telt. Årets program blev derfor en god og spændende cocktail af tværfaglige indslag – lige fra de oplagte naturvidenskaber og avanceret teknisk ingeniørvidenskab til kunst og filosofi.

Aalborg Universitet var til stede med et telt fuld af oplevelser, som f.eks.:

• Anvendt Filosofi, natur og bæredygtighed
  • Biologi - livet i havet
  • Kunst og Teknologi - død i naturen
  • Elektronik og it- robotter og droner mindsker brugen af sprøjtegifte og gødning
  • Kunst og Teknologi - lydforurening under havets overflade
  • Elektronik og it - optimering af vandrensningsanlæg
  • Kemishow

Har du spørgsmål til AAU’s deltagelse på Naturmødet, så henvend dig til projektleder hos AAU Kommunikation, Morten Johansen.