AAU logo

AAU Inside

Professor Christian Albrekt Larsen ny doktor i økonomisk ulighed og social sammenhængskraft

Christian Albrekt Larsen, professor mso ved Institut for Statskundskab, forsvarede den 23. maj sin doktorafhandling om økonomisk ulighed og social sammenhængskraft. Den viser blandt andet, at der er et stærkt sammenfald mellem stigende ulighed og tab af tillid.

Lagt online: 16.06.2014

Uligheden har været kraftigt stigende i USA og Storbritannien, mens uligheden i Danmark og Sverige har været faldende frem til sidst i 1990’erne. Dette hænger tæt sammen med, at amerikanerne og briterne har fået mindre og mindre tillid til hinanden, mens svenskerne og danskerne har fået mere og mere tillid hinanden, siger Christian Albrekt Larsen, der i slutningen af maj blev doktor i en afhandling om emnet.

Hans doktorafhandlingen med titlen ”The Rise and Fall of Social Cohesion: The construction and Deconstruction of Social Trust in the US, UK, Sweden and Denmark” er baseret på spørgeskemaundersøgelser i Danmark, Sverige, Storbritannien og USA, hvor der er spurgt ind til tillid, holdninger til økonomisk ulighed og opfattelser af samfundets “bundgrupper”, herunder fattige og indvandrere. Afhandlingen er også baseret på et unikt studie af, hvordan fattigdom og fattige blev beskrevet i de fem største danske, svenske og britiske aviser i perioden fra 2004 til 2009.

Læs mere om indholdet i Christian Albrekt Larsen doktorafhandling

Læs mere om Christian Albrekt Larsen


Ved receptionen efter doktorforsvaret sang Christian Albrekt Larsen en lille omskrivning af Gasolins ”Masser af succes”:

Masser af succes og det som hører til
Masser af referencer, vbn-point og medieklip

Fra job til job, opgaveretninger uden stop
Iskolde auditorier, forelæsninger og sceneskræk

Men om natten, når projektorlyset brænder ud
Og alt bliver stille
Er vi ene, åh så ene

Kolleger en masse, halvtomme konferenceglas
Bogideer og glemte løfter, antologibidrag og andet gas

Døgn uden hvil, ih mand prøv nu på at smil
Ja… og spred dine smukke vinger og flyv som en fugl..

For om natten, når projektorlyset brænder ud
Og alt bliver stille
Er vi ene, åh så ene

Omskrivningen er ikke den første sangtekst, Christian Albrekt Larsen har skrevet. Læs og hør mere på hans blog villavejen.dk

 

   

Den nye doktor på SAMF Christian Albrekt Larsen til venstre sammen med de internationale opponenter professor Bo Rothstein, Göteborgs Universitet, og professor Peter Taylor-Gooby, Kent University. Og til højre sammen med institutleder Morten Lassen og opponent Jørgen Goul Andersen.