AAU Inside

Uddannelse
Samarbejde
Rektor: Store udfordringer skal løses tværvidenskabeligt

SCIENCE REPORT: Danske universiteter skal blive bedre til at arbejde på tværs af fagligheder, siger rektor Per Michael Johansen i i Science Report. Det er både vigtigt og nødvendigt, og derfor har AAU afsat penge til særlige forskningsområder som af natur kræver tværvidenskabeligt samarbejde.

Lagt online: 18.10.2019

– Tværvidenskabelig forskning er kommet for at blive, så vi skal være bedre til at få forskellige fagligheder til arbejde sammen for at løse de store problemstillinger. Det er simpelthen nødvendigt.

Det siger Per Michael Johansen, som både er rektor på AAU og næstformand i Danske Universiteters Rektorkollegie.

En ny evaluering fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) viser ifølge Science Report, at tværvidenskabelige forskningsprojekter ofte er kilde til nybrud, og derfor efterlyser fonden nu mere tværvidenskabelig forskning.

Udfordringen er at gøre det på den rigtige måde ifølge rektor Per Michael Johansen, som advarer mod bare at oprette puljer til tværvidenskabelig forskning uden at tænke det grundigt igennem:

- Man må ikke forsøge at legitimere et projekt ved, at man kan søge én eller anden kasse. Det har ingenting med tværvidenskab at gøre. Så man skal finde nogle ægte videnskabelige problemstillinger og sætte et hold sammen, hvor forskerne er ægte interesseret i at være med til at løse dem og har kompetencerne.

Læs hele artiklen ’DFF-formand: Der er et uudnyttet potentiale i tværvidenskabelig forskning’ på Science Report.